Rozenfeesten

Creatief sinds 23 juli 1950 - 2020 : 70-JARIG BESTAAN !

Ontdek 70 jaar creativiteit van zovele mensen op de tentoonstelling in de Bib.

Vanaf 1 september 2020 tot 10 oktober 2020 kwam de geschiedenis van onze vereniging in woord en beeld in de Beernemse Bibliotheek in de C. Marichalstraat.

Met veel enthousiasme, gepaard aan een flinke dosis creativiteit wil de Feest- en Handelsgroep Dorpsvrienden sinds 23 juli 1950 zich manifesteren op zowel cultureel, ontspannend of sportief terrein; zowel naar jeugd, midden of derde leeftijd toe.

De Feest- en Handelsgroep Dorpsvrienden Beernem wil als vereniging in spelen op trends, of ze zélf lanceren. Daarvoor zijn er ideeën nodig, moet er creativiteit aan de dag gelegd worden en dit doen wij nu al 70 jaar lang. Op de lange revue passeerden de kindvriendelijke jumpings of de bmx-crossen, over rolschaatsen tot competitie-knikkeren, autozoektochten, body-building shows, marathons en uiteraard de verkiezingen van de Rozenkoningin. Niets was te gek om eens te proberen : de varkenskoers, papegaaienshow, marionettentheater...

Er was de dertigste uitgave van de feestavondmarkt, een kwarteeuw Beernemse Sneukeltochten enz.. Daar voegen we nog bij de bengelfuif, boogschieting, playback. Allemaal activiteiten die op het derde en vierde weekeind van september plaatsvinden.

Twee figuren tekenden het scenario en krijgen een hoofdrol in de geschiedenis van de vereniging : meester Claeys, oprichter en eerste leidsman, en André Zutterman, die de vereniging uitbouwde tot wat ze nu is. En met de wens dat op hun scenario een vervolg zal geschreven worden, reiken wij de hand naar een al even creatieve toekomst. - Martin D'haeninck, voorzitter